Vores køkkenchef
Brian Mark Hansen

Her på Søllerød Kro har vi altid vidst, at Brian Mark Hansen er gjort af et særligt stof. Det blev for alvor cementeret, da han sammen med sit danske hold i januar 2023 vandt Bocuse d’Or, verdens mest prestigefulde kokkekonkurrence, der betragtes som det uofficielle verdensmesterskab inden for faget.

Vi er selvsagt stolte af at have en veritabel verdensstjerne inden for gastronomien som leder af køkkenet på Søllerød Kro. Det skyldes dog langt mere end Brians seneste triumf. Siden sin tiltrædelse som køkkenchef tilbage i 2013 er han gået forrest i den målrettede indsats for at gøre Søllerød Kro til et af landets bedste spisesteder, hvor det at sikre gæstens velbehag altid er den absolutte førsteprioritet.

Brian Mark Hansens køkken er klassisk funderet og alligevel helt sit eget. Klassiske råvarer og tilberedningsmetoder bliver altid udfordret og suppleret af en stærk nysgerrighed for at bringe nye dufte, smage og visuelle udtryk til oplevelsen på Søllerød Kro. Asiatiske smagsnuancer giver klassiske saucer nyt liv, og fermenterede grøntsagsbouilloner og andre hengemte elementer fra planteriget tilføjer en kompleksitet, som bibringer øget kompleksitet og dybde i smagen.

Sauce er en af hans helt store passioner, og det er især her, at Brian Mark Hansen frembringer både smage og teksturer, som fuldender retterne og giver Jan Restorff spændende nye muligheder for at parre maden med gode flasker fra vinkælderen.

Desuden har Brian Mark Hansen i sin tid som køkkenchef på Søllerød Kro udviklet sig til en af Danmarks største eksperter inden for brugen af kaviar, som spiller en central rolle i flere af hans signaturretter.

Allerede inden sin tiltrædelse som køkkenchef løb Søllerød-blodet tykt i årerne på Brian Mark Hansen. Fra 2007-11 fungerede ham som souschef på Kroen, og derudover har vores sønderjyske køkkenchef desuden også slået sine folder på blandt andet Kong Hans Kælder og Ruths Hotel.

Meritter

  • Vinder af Bocuse d’Or 2023 i Lyon, Frankrig
  • Vinder af Bocuse d’Or 2022 i Budapest, Ungarn
  • Vinder af Årets ret med Gris 2016
  • Vinder af Årets Hummerklo ved Læsø Jomfruhummerfestival 2014
  • Vinder af Årets Vildtret 2012
  • Andenplads, Årets Kok 2010